Първо място на национелен боксов турнир „Ал. Владимиров“

За пореден път възпитаникът на СУ „Никола Й.Вапцаров“ Стоян Агушев от ХІ клас грабна отличието в категория до 56 кг в национален боксов турнир „Ал. Владимиров“, проведен в гр. Луковит.

 Организира го местния клуб, който носи името на плевенчанина. В състезанието участие взеха освен местните боксьори така и състезатели от ЦСКА /София/, Русе, Беласица /Петрич/, Червен бряг, Спартак /Плевен/ и Мизия 80 /Плевен/. Петричани завоюваха два златни медала : Сашо Бараков в категория 68 кг за ученици и съотборникът му Стоян Ангушев в категория 56 кг за юноши. “ Много съм доволен от Сашо и Стоян за двата медала казал съм им, че искам още повече от тях, но без тренировки, желание и дисциплина няма как да има резултати, заяви Деян Жганев.

Александър Владимиров е роден е на 31 март 1980 година в Плевен. Световен шампион за професионалисти през 2007 г. в кат. до 55 кг. В аматьорския бокс е 4 пъти шампион на България. С националния отбор е европейски вицешампион в категория до 51 килограма в Перм през 2002 година и е носител на два бронзови медала в същата категория от световните първенства в Белфаст /2001 г./ и в Банкок /2003 г./.

Младата надежда на бокса Стоян Ангушев сподели: „Чувствам се много горд, че за пореден път успях да прославя града и училището. В бъдеще се надявам да продължа в същия дух. S.A.“

Top