Патронен празник на училището

Учители и ученици в СОУ „Никола Й. Вапцаров” почетоха 106 години от рождението на патрона Никола Вапцаров. „Училището ни върви в една посока напред и нагоре”, това отбеляза в поздравителния си адрес директорът на СОУ „Никола Вапцаров” Живко Тулевски.

Тържеството за патронния празник започна с ритуала за посрещане на училищното знаме и националния химн.Кметът на община Петрич Димитър Бръчков удостои с плакет на общината директора на СОУ,,Никола Й. Вапцаров” г-н Живко Тулевски по повод патронния празник на учебното заведение. Градоначалникът уточни, че високият приз е от името на общинска администрация и на общинския съвет. Председателят на местния парламент Георги Динев и ресорният отговорник в общината Нако Манастарлиев, също присъстваха на тържеството. Гости бяха и директорите на другите учебни заведения в града.

Отлично познаване на Вапцаровото творчество показаха на голямата сцена в НЧ „Братя Миладинови” учениците на учебното заведение. Освен това като изпълнители на непреходни български песни те показаха, че растат като истински родолюбци, с които община Петрич и България трябва да се гордеят. Директорът Живко Тулевски с оправдана гордост припомни историята на учебното заведения, първите учители и директори. Над 10 хиляди ученици са преминали през класните стаи на СОУ „Никола Вапцаров” и до днес пазят спомена за наученото и преживяно в училището. Кметът на общината Димитър Бръчков отбеляза в приветствените си думи, че СОУ „Никола Вапцаров” е институция в сферата на образованието на местно ниво.

В хода на патронния празник бяха наградени и учениците призьори в различните тематични конкурси обявени за празничния ден. Във възрастова група първи четвърти клас Надежда Дюлгерова спечели първо място за стихотворение, при учениците от пети до осми клас призьор в конкурса стана Надя Толева. Колективна награда за стихове посветени на родното училище получи 2 „в” клас. В раздел изобразително изкуство на първо място бяха класирани Ивана Стойчева, Благой Стойчев и Кристиян Мунчев. В раздел мултимедиен клип единадесети клас спечели голямата награда – обиколка на забележителностите в България.

Top