Седмица на книгата се проведе в СУ „Никола. И. Вапцаров“ гр. Петрич

С “Парад на приказните герои” приключи седмицата, посветена на книгата, в СОУ “Никола Йонков Вапцаров” гр. Петрич. Над 50 ученици, преобразени като герои от популярни български и световни приказки, преминаха през централната част на града, подарявайки книжка на всяко дете, което срещнат. Цветя, подредени във формата на разтворена книга, бяха поднесени пред паметника на народните будители. Парадът, със своята уникалност и пъстрота, предизвика много възхитени погледи от страна на жителите на града.

“Приказните герои” продължиха и инициативата “Походът на книгата” – в специална книга всеки жител на града имаше възможността да запише цитат от своя любима книга.

През цялата изминала седмица ученици от пети и шести клас гостуваха на деца от детски градини, пред които четяха любими приказки, като част от друга инициатива в седмицата на кнгата – “Голямото – малко чете”. В нея дейно участие взе и тазгодишният Талант на училище “Никола Вапцаов” Никола от първи клас, който с актьорски талант представя научените наизуст приказки в рими.

В четвъртък бе проведена среща с поетеса от град Петрич и организирани “Игри на думи” с ученици от пети клас.
Учениците от СОУ “Никола Й. Вапцаров” са убедени, че светът на книгите обогатява този, който се впусне в приключението, наречено четене. Защото, както казва Паскал Марсие „Дали човек чете или не чете – това веднага се забелязва. Между хората няма по-голяма разлика от тази.“

Top